Kategorijos
Naujienos

Suaugusių aktyvaus laisvalaikio vasarą paieškos: nemokamos paplūdimio tinklinio treniruotės

Vasara – ko gero, populiariausias laikas Lietuvoje, kada aktyvaus laisvalaikio gerbėjai dažnai žaidžia paplūdimio tinklinį. Prie paplūdimio tinklinio sporto šakos populiarinimo ir prieinamumo ir vaikams, ir suaugusiems didinimo šiemet intensyviai prisideda ir sporto klubas “Uraganas”. Nuo šių metų gegužės mėnesio, iki 2023 m. gegužės sporto klubas “Uraganas” vykdo sporto renginių organizavimo projektą  „Paplūdimio tinklinis – suaugusiųjų fizinio aktyvumo skatinimui SRF-SRO-2022-1-0853″ kuris bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis projektas suteikia galimybę suaugusiems nemokamai lankyti paplūdimio tinklinio treniruotes ir taip didinti savo fizinį aktyvumą, praktikuoti aktyvesnį laisvalaikį.

“Paplūdimio tinklinis – pagrindinė sporto klubo “Uragano” veikla ir kiekvienais metais siekiame į treniruotes pritraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus grupių žaidėjų. Džiaugiamės, kad Sporto rėmimo fondas patikėjo mūsų projektu, skirtu paplūdimio tinklinio prieinamumui ir fiziniam aktyvumui tarp suaugusiųjų gerinti, ir mes tapom tais, kurie konkursiniu būdu gavome projekto finansavimą.” – sako “Uragano”  projekto vadovas Pavel Kulikian.

Pasak “Uragano” sporto klubo įkūrėjų, pagrindinis šio projekto tikslas – didinti suaugusiųjų fizinį aktyvumą. “Uragano” sporto klubo treneriai vieningai sutaria, kad suaugusiems fizinis aktyvumas kaip niekada būtinas – dauguma suaugusiųjų dienas leidžia dirbdami sėdimus arba mažai judrius darbus, o namuose – ilsisi, tačiau prioritetą teikia ne aktyviam laisvalaikiui, o lėtam poilsiui. 

“Tai, kad treniruotės nemokamos – labai motyvuoja. Tačiau labiau motyvuoja tai, kad sportuojant, besimokant žaisti, būnant kartu su kitais žaidėjais, atsipalaiduoja mintys, gerėja savijauta, emocinė būklė pasidaro daug geresnė.” – sako viena iš projekto dalyvių Loreta. Panašiai apie “Uragano” treniruotes kalba ir kita dalyvė Daiva: “Tai tarsi tinklinio joga – ir sportuoji, ir atsipalaiduoji, ir geriau pasijauti.”

“Uragano” įkūrėjai tiki, kad suaugusiems, norintiems įsitraukti į fizinio aktyvumo laisvalaikio veiklas – būtina saugi erdvė, draugiška ir stabili bendruomenė, kokybė ir patraukli veikla. Paplūdimio tinklinio treniruotės – atitinka visus šiuos faktorius. Žaidžiant paplūdimio tinklinį kardinaliai pakeičiama aplinka, treniruotėse susirenka žaidimo entuziastai, tad bendruomenė – motyvuota ir proaktyvi, o profesionalūs treneriai – suteikia reikiamas žinias ir saugią aplinką tiek klysti, tiek tobulėti. 

Suaugusiųjų poreikis paplūdimio tinklinio treniruotėms yra nemažas. Mažas yra prieinamumas, treniruočių laiko patogumas, o galimybė sportuoti nemokamai – gerina ir prieinamumą, ir sporto šakos bei sporto klubų, patrauklumą. “Dalyvavimas konkursuose kurie suteikia galimybę gauti tokiems projektams finansavimą – suteikia mums galimybę efektyviau ir patraukliau populiarinti paplūdimio tinklinio sportą.” – sako P. Kulikian.

Projekto “Paplūdimio tinklinis – suaugusiųjų fizinio aktyvumo skatinimui” siekis yra nepertraukiamai, 3 mėnesius organizuoti nemokamas paplūdimio tinklinio treniruotes. Per šį laikotarpį buvo numatyta į paplūdimio tinklinio treniruotes pritraukti 32 dalyvius, tačiau jau vos po mėnesio dalyvių yra virš 50. Dalyvius treniruotes motyvuoja lankyti ir tai, kad po 3 treniruočių mėnesių bus organizuojamos varžybos, kurių metu bus parodomi įgyti paplūdimio tinklinio įgūdžiai. Varžybose bus kviečiami dalyvauti ir visi kiti, norintys išbandyti savo jėgas paplūdimio tinklinyje.

Projekto sumanytojai džiaugiasi tokia paplūdimio tinklinio treniruočių sėkme ir visus suaugusius, norinčius prisijungti prie nemokamų paplūdimio tinklinio treniruočių ar varžybų, sporto klube “Uraganas”,  kviečia sekti informaciją www.skuraganas.lt  arba “Uragano” Facebook puslapyje.